Verplaatsen in de doelgroep dmv gebruikersonderzoeken
Interviews
Om beter inzicht te krijgen in de doelgroep is ons aangeraden om interviews te houden. Ik heb hierom twee interviews gehouden. Ons doel was: meer inzicht krijgen in de doelgroep. Omdat ik graag beide kanten van het verhaal hoor, heb ik iemand geïnterviewd die binnen onze doelgroep valt, en iemand die buiten de doelgroep valt.
Het eerste interview dat ik afgenomen heb bij mijn vader, die dus buiten de doelgroep valt, vond ik niet zo'n succes. Ik denk dat dit komt door de vragen die ik gesteld heb en de mate waarin ik doorgevraagd heb.
Interview nummer twee ging een stuk beter, ik heb naar mijn mening beter doorgevraagd en heb over het algemeen al betere vragen gesteld.
Persona's maken
Om tijdens het proces onze doelgroep te betrekken hebben we...............................
Zelf pech hebben
Ik heb tijdens het werken aan dit project zelf ook autopech gehad. Dit is natuurlijk een uitstekend leermoment als je bezig bent aan een project waar autopech de hoofdrol speelt. Ik heb daarom ook mijn ervaringen en gevoelens op dit moment genoteerd. Nu is het denk ik voor het portfolio belangrijker om te vermelden wat ik hiervan geleerd heb in plaats van wat er precies gebeurd is.
Ik heb vooral een nieuwe kijk op het hebben van pech gekregen en ben bepaalde andere USP’s van RoadGuard gaan waarderen die ik eerder niet direct als belangrijk beschouwde. Een goed voorbeeld hiervan is de 38-minuten garantie (RoadGuard zegt binnen 38 minuten bij je te zijn). Als je, net als ik, anderhalf uur hebt staan wachten op de ANWB, krijg je een beter idee van het belang hiervan. 
Ook weet ik nu meer over de gevoelens die mensen ‘met pech’ ervaren, en welke gedachten er door je hoofd gaan. Pech hebben is dan niet direct het einde van de wereld, maar er zijn wel een paar dingen die op dat moment belangrijk voor je zijn. Meer informatie is te lezen in mijn verslag hierover.

Back to Top