Concept visuals
Om onze concepten te ontdekken heb ik verschillen de visuals gemaakt, waarmee ik heb gepoogd om de sfeer en uitstraling van ons concept vast te leggen, en de boel ook een beetje duidelijker te maken.
Ik heb uiteindelijk gekozen voor de visual met de vrouw met haar benen uit het raam. Ik vind dat deze foto op elke mogelijke manier vrijheid uitbeeldt, en daarom ben ik blij dat ik hem tegenkwam. Mooie lucht, lekker de voeten uit het raam, oneindige weg, fijn briesje. Je hoeft je geen zorgen te maken, want je bent vrij.
Om het uploaden van foto's makkelijker te maken, hebben we een manier uitgedacht om het invoeren van gegevens makkelijker en gebruiksvriendelijker te maken. We hebben ons laten inspireren door een voorbeeld dat Hanneke in de les heeft gegeven, vestide.nl

Het product wat wij voor ogen hadden, werktitel FormWizard, zou een JavaScript library moeten worden waarmee formulieren kunnen worden gemaakt en geconfigureerd.

Ik heb voor onze eigen specifieke benodigdheden een prototype gemaakt, waarin ik aandacht heb besteed aan lay-out en animaties. Deze animaties moeten namelijk een rol gaan spelen in de communicatie naar de gebruiker. Een aantal punten die ik belangrijk vind zijn flow, communicatie en het opdelen van informatie. Met dit middel probeer ik het gebruiksgemak en tevredenheid van de gebruiker zo hoog mogelijk te maken. 

Mijn uiteindelijke clickable prototype, gemaakt in Invision Studio, is hier te vinden.
Het is helaas nooit zo ver gekomen tot de uitwerking die ik hierboven heb weergegeven. Dit heeft voornamelijk te maken met tijdsdruk en technische haalbaarheid.

Ik heb mijn prototype laten testen door een paar medestudenten ik heb hier wat feedback van gekregen.
"Fijn dat alles onderwerp voor onderwerp gaat"
"Je kunt geen foto uploaden zonder de nieuwsbrief te accepteren"
"Goeie progress bar"

Ik had dit prototype erg graag verder uitgewerkt om hiermee te kunnen gaan testen met de doelgroep, het einde van het semester kwam helaas in razend tempo dichterbij, dus dit was niet meer mogelijk.
Prototypen social media posts
Omdat social media, en dan met name Facebook een grote rol speelt in ons project hebben verschillende groepsleden, waaronder ikzelf, uitwerkingen gemaakt van de bedachte social media producten. 
We hebben bij alle uitwerkingen geprobeerd om onze persona's zo goed mogelijk erbij te houden. Zo is bijvoorbeeld te zien dat een deel van de 'shares' door onze eigen persona's is gedaan. Hier hebben we ook nagedacht over de begeleidende tekst die zij erbij zouden zetten.
Ook ikzelf heb een aantal uitwerkingen gemaakt. Deze zijn hieronder te zien:
Met mijn eigen prototypen ben ik een aantal medestudenten langsgegaan en heb aan hen gevraagd wat zij hier precies van vonden. Ik heb bewust feedback gevraagd aan mediastudenten, en nog niet aan de doelgroep. Ik wilde een blik van buitenaf voordat ik hiermee naar de doelgroep zou gaan.
Als feedback heb ik meerdere keren ontvangen dat de twee zinsdelen 'stem nu op jouw favoriete' en '#genietmomentje' veel te ver uit elkaar stonden, en het niet lekker las. De logische volgende stap was dus het bij elkaar plaatsen van de stukken tekst. Met de onderstaande versie ben ik uiteindelijk naar de doelgroep gestapt
Verslag hiervan is te lezen op de pagina 'Gebruikersonderzoek'
Reflectie
Wat ik heb geleerd van het maken van prototypen is dat je door het maken van prototypes heel snel achter je eigen fouten komt. Een prototype is veel beter om ideeën verder te ontdekken en inzichtelijk te maken voor anderen. 
Ik had deze periode meer protypes moeten maken, vind ik zelf. Had ik dit wel gedaan (en de rest van de groep ook) dan was het testen met gebruikers een heel stuk makkelijker geweest en op deze manier hadden we ook een kwalitatief hoogwaardiger product kunnen maken. Dit neem ik mee op stage.
Back to Top