De klantvraag
De klant vraagt om meer merkvoorkeur voor RoadGuard en meer meldingen via de RoadGuard-app.

Wij hebben tijdens het opstellen van de mediastrategie natuurlijk de klantvraag in het achterhoofd gehouden, en hebben ons regelmatig afgevraagd wat de gekozen middelen ons op gaan leveren. 

Zo hebben we om de klant zo goed mogelijk te bereiken, onderzoek gedaan naar welke sociale media we het beste in kunnen zetten in onze campagne. We hebben hierbij gekeken naar het Nationale Social Media Onderzoek. Hieruit hebben we kunnen opmaken dat de doelgroep het meest actief is op Facebook, we willen daarom Facebook in gaat zetten als ware het 'kruispunt' van onze campagne. De meeste cross-overs zullen via Facebook gaan lopen.
We hebben als voorbeeld twee customer journey's uitgewerkt. Eentje voor persona Thijs, en de andere voor Chantal. We hebben dit gedaan omdat we ook wilden laten zien dat er meerdere manieren zijn om in te haken op de campagne, en dus ook meerdere cross-overs te maken.
Bewijslast Communicatie- en Mediastrategie is hier te vinden.
Reflectie
Bij het maken van de customer journeys kan ik me nog vaag herinneren dat we moeite hadden bij het bepalen van de juiste volgorde, en te zorgen dat er genoeg uitnodiging was tot engagement. We hebben tijdens een sprint demo hier feedback over gehad van Freshheads en dit verwerkt in onze laatste twee versies.
Back to Top