Persoonlijk leerdoel: Deze periode wil ik leren om mijn groepsgenoten te 'inspireren', op een manier waarbij we allemaal tevreden zijn over de samenwerking die we zijn aangegaan. Dit zal zich dan uiten in meer productiviteit.
Na het vergelijken van mijn leerdoelen met dat van andere leerlingen bleken de mijne wat 'ambitieus' te zijn. Hierom heb ik mijn leerdoelen iets versoepeld voor mezelf. 

Wat heb ik gedaan voor dit leerdoel? Ik heb actief geprobeerd om tijdens vergaderingen en daily standups de 'moed' erin te houden, zo hoop ik de werksfeer en motivatie verbeterd te hebben. Tijdens retrospectives heb ik ook geprobeerd te zorgen dat er niet alléén negatieve dingen werden ingebracht. Vooral bij de laatste retro, feitelijk een beetje de 'wrap-up' van de samenwerking, heb ik gezorgd dat mensen ook een beetje positief terugkeken.
Presenteren
Ik denk dat ik dit doel gehaald heb omdat ik onze groepsvoortgang aan de opdrachtgever (freshheads) heb gepresenteerd. (Sprint demo 1) Ik ben eigenlijk niet zo'n ster op gebied van presenteren voor groepen, maar ik heb zelfs complimenten gekregen voor de presentatie achteraf. Dit had ik zelf nooit verwacht.

Presentaties maken
Ik heb deze periode een aantal presentaties opgesteld en visueel vormgegeven. Dit betreft dan voornamelijk presentaties die als vorm van communicatie richting de opdrachtgever dienden.

De presentatie bij sprint demo 1 kan bekeken worden door deze link te volgen.

Bronvermelding
Ik heb voor de documentatie en verslaglegging van mijn onderzoeken gebruik gemaakt van de APA-stijl bronvermelding. Deze manier van bron vermelden kwam ik tegen in een Canvas course en ik heb het eens geprobeerd. Buiten dat het eigenlijk wel een vereiste is bij onderzoek, is het ook nog eens makkelijk om via je eigen bronnen terug te kunnen kijken naar de ‘ruwe’ informatie die je gevonden hebt.
Het bewijsmateriaal hieronder is afkomstig uit een document dat ik heb opgesteld. In dit document heb ik onderzoek gedaan naar hoe millennials te bereiken via social media.
Reflectie
In communicatie heb ik me dit semester denk ik erg goed ontwikkeld. Waar ik normaal gesproken vrij introvert ben en afwachtend ben in nieuwe samenwerkingsverbanden, heb ik me dit semester naar mijn mening vrij snel goed gemengd met de groep.
 Ook verder in het project denk ik dat mijn communicatie vrij duidelijk was. Ik heb geprobeerd de 'onzin' in de groep zo veel mogelijk te beperken, maar toch een fijne werksfeer te behouden.

Waar zit de verbetering in? Ik vind zelf dat ik soms wat eerder op mag treden als ik zie dat iets een beetje slordig is. Ik heb vaak een beetje de neiging om te hopen dat iets de volgende keer vast beter gaat. Ergens rond de helft van het project ben ik hier zelf wel strenger in geworden, omdat de groepsleider dit niet deed. Ik heb uiteindelijk voor veel verscherpte afspraken het initiatief genomen. Dit wil ik in het vervolg gewoon sneller doen. 
Back to Top